Feitjes
Over Onze Licenties
Onze leveranciers zijn DSD Europe en ESET. Na aankoop bij Licentie Software krijgt u binnen een werkdag de licentie toegestuurd via mail rechtstreeks van hun.
De licenties hebben een jaar garantie en u heeft ondersteuning van Software Licenties, DSD Software, ESET en de uitgever. Indien er iets niet klopt dan ook een ticket indienen onder vermelding van het bestelnummer en we zullen de het beste advies en ondersteuing aanbieden.
Als u ESET bestelt dan komt de licentie per mail van ESET en wanneer u uit het overige aanbod bestelt komt er een mail van DSD Europe.
1. We brengen u meteen op de hoogte.
2. We geven u aan hoelang het kan duren wanneer de voorraad weer op peil is.
3. U kan kiezen of u hier op wil wachten en als u dat niet wenst dan maken we het geld weer over naar u.
Zo ziet u er is geen risico ....
De belangrijkste reden is dat de uitgevers van de software hun opbrengst krijgen die ze verdienen. Het heeft ook als bijkomend groot voordeel dat u altijd ondersteuning krijgt als deze legitieme sofware koopt en dit is bij gerefurbished niet het geval.
Hier meer informatie waarom u beter officiele licenties kunt kopen:
Duizenden (tweedehands) softwarelicenties worden onrechtmatig verspreid
Kun je zomaar software kopen voor een derde van de gebruikelijke prijs? Of zit er een addertje onder het gras? Ik merk dat wij, als softwaredistributeur, onze prijzen steeds vaker moeten verdedigen tegen de extreem lage prijzen van anderen in de markt. Extreem lage prijzen van hoogstwaarschijnlijk tweedehands software, die met een beetje pech ook nog eens misbruikt wordt, doordat één licentie meerdere keren wordt verkocht. Ook wij zijn in onze beginjaren verleid en deden één verkeerde aankoop. Nu jaren later weten we precies hoe groot dit probleem is geworden.
Hoe je een derde van de gebruikelijke prijs kunt aanbieden?
Het aanbod van gebruikte software is in de afgelopen jaren enorm toegenomen of eigenlijk moet ik zeggen: wéér teruggekomen. Gebruikte software werd altijd al verkocht, maar dan wel door gespecialiseerde resellers die kenbaar maken dat het om tweedehands software gaat.
Door de digitalisering van de softwaremarkt is het tweedehands aanbod extreem toegenomen. Zelfs zo ver dat webshops zich zijn gaan focussen op de verkoop van tweedehands software. Het probleem is alleen dat die webshops niet altijd bij het product vermelden dat het om tweedehands software gaat.
Misbruik door digitalisering van software
De eindgebruiker die voorheen enkel akkoord ging met een fysieke verpakking en cd, gaat nu akkoord met een licentiesleutel en download, verstuurd per e-mail. Waar je bij een softwaredoosje nog kan zien of deze al gebruikt is, is dit bij een digitale licentiesleutel onmogelijk te achterhalen.
De acceptatie van het digitale aankoopproces van software zagen oplichters als een kans voor misbruik. Zo zijn zij één softwarelicentie meerdere keren gaan verkopen tegen een extreem lage prijs. De marge halen ze er uiteindelijk toch wel uit…
Software webshops: De laagste prijs wint!
Software webshops schieten als paddenstoelen uit de grond en zijn meteen succesvol in de verkoop door hun extreem lage prijzen. Maar hoe kunnen zij deze prijzen aanbieden? Ik kom tot drie mogelijke scenario’s:
- De webshop verkoopt gebruikte software: de webshop koopt bewust gebruikte software in en vermeldt dit niet bij het product in de webshop.
- De webshop wordt zelf opgelicht: de webshop weet niet dat hij gebruikte of misbruikte software inkoopt en vermeldt dit daarom niet bij het product in de webshop.
- De webshop misbruikt software: de webshop koopt één (tweedehands) softwarelicentie in en verkoopt deze meerdere keren aan verschillende eindgebruikers of misbruikt het licentiemodel door bijvoorbeeld enterprise of educatie softwarelicenties aan een consument te verkopen.
Kan niemand het controleren?
Onbewust of bewust misbruik maken van (tweedehands) software: niemand kan het controleren! Tenminste, niet zolang softwareleveranciers hun informatie niet delen met hun afnemers. Leveranciers kunnen tenslotte zien of een licentiesleutel al in gebruik is, maar de meeste delen deze informatie niet. Met als gevolg dat niemand in de markt licentiesleutels kan controleren en het misbruik van software blijft bestaan.
Tot een softwareleverancier een sleutel blokkeert, omdat deze te vaak is geactiveerd en het misbruik protocol in gang wordt gezet. Wie dan het slachtoffer is? Alle onschuldige eindgebruikers, die hebben betaald voor de softwarelicentie. Maar ook de resellers waarbij de eindgebruikers aankloppen met een geblokkeerde licentie.
U vraagt zich natuurlijk af waarom dit zo is ... wel dit komt doordat wij de licenties rechtreeks bij onze leveranciers handmatig moeten bestellen. Helaas heeft onze webshop software (nog) geen rechtreekse verbinding met hun maar dit kan wellicht in de toekomst wel zo gaan gebeuren.
Tevens doet u een betaling aan ViVa Computers Service.